10:00

Ornäs BK

Referat: Östansbo IS - Ornäs BK

Åter igen hemmamatch mot Ornäs och åter igen ett blåsigt ABB Arena!
Det Ornäs vi mötte idag var serie kollegan i flickor Div 1 och vi tog tag i händelserna redan från start och satte motståndet i ett konstant grepp där vi utnyttjar övertag av vinden och pressar dem till bollförlust. Redan efter 8 minuter kommer utdelning då Emma B kommer loss på kanten och avslutar så att målvakten släpper retur och där störtar Vilma E fram och sätter returen i nät.
Vi fortsätter att äga spelet men Ornäs är inte helt ofarligt då de har ett par vassa omställningar. 2-0 kommer tio minuter senare då Julia L kastar ett inkast till Tilda som vänder om och dra bollen på halv volley och den sitter i bortre hörnet, riktig delikatess!
Trean kommer sedan efter 26 minuter då vi bryter högt i banan och kombinerar oss fram med avslutande vägg spel på tredje spelare och Cissi sänker in en vänster i bortre hörnet.
Vi äger resten av halvlek men blir lite överraskade ibland av Ornäs omställningar och i första halvleks sista minut så kommer en reducering efter en tilltrasslad situation i vårt straffområde. Situationen föregicks av att våra spelare ropade på att bollen var ute längs långlinjen men det gäller att spela tills domaren blåser.

Vi ändrade lite spelsystem i andra och gjorde en del byten bland annat att Moa och Nelly från Öis F-05 fick komma in och känna på gräset.
De gjorde det jäkligt bra under den halvlek som de spelade.
Andra halvlek hann knappt börja innan Ornäs reducerar igen.. Vi spelar lite för nätt efter egen inspark och det gör att de bryter högt och avslutet från straffområdeslinjen sitter hårt upp i nättaket. Detta gör att vi vaknar till igen och agerar med mer pondus och det dröjer inte långt innan vi gör 4-2 genom debuterande Nelly som drar in en boll efter förarbete av Selma och ett inlägg.
Vi gör sedan ytterligare ett mål med fem minuter kvar och åter igen så är det Nelly som sänker in en projektil i första krysset efter samarbete med Vilma E.

Vi tar med oss arbetsinsatsen idag igen och vi är lite rakare idag i anfallsspelet och då kommer målen.